AB Verhuisservice

Gaat u verhuizen en huurt u bij ons een bus of vrachtwagen? Dan is het goed te weten dat u bij ons ook verhuisspullen kunt huren! Voor een klein bedrag huurt u bij ons stevige, beschermende verhuisdekens waarmee uw waardevolle huisraad goed beschermd in het voertuig kunnen staan zonder beschadigd te raken. We beschikken tevens over diverse steekwagentjes, handig als u zware spullen moet verhuizen, of meerdere dozen tegelijk. Voor het verhuizen van- en naar bovenwoningen hebben we elektrische liften en het ouderwetse (en praktische) touw & blok.
AB Autoverhuur Haarlem
Tot slot hieronder nog enkele handige verhuistips!

Begin tijdig

Begin ruim op tijd. Begin met inpakken, zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in.

Organisatie

Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit.

Opmeten

Weet wat wel en niet door de deur kan. Meet grote spullen zoals een bank op en bekijk of hij door de deur kan. Het is erg frustrerend als je achteraf hier nog achter moet komen.

Nummeren

Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.

Belangrijke details

Wasmachine alleen verhuizen met vastgezette trommel. Kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos zetten. Hou belangrijke papieren in de handbagage.

Vulmateriaal

Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt.
AB Autoverhuur Haarlem
AB Autoverhuur Haarlem

Orde

Sluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

Bureauladen

Stop hier niet te veel in, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en hou sleutel in de handbagage.

Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

Brandbare goederen

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.

Lampen

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

Kleden en gordijnen

Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding kun je zo uit de kast in garderobedozen hangen.
AB Autoverhuur Haarlem
AB Autoverhuur Haarlem

Medicijnen

Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.

Spiegels en schilderijen

Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken.

Elektronische apparaten

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Wijzig op tijd je adres

Het is van belang om jouw nieuwe adres op tijd te wijzigen zodat post niet naar het oude adres wordt gestuurd.
Maak gebruik van eventuele vergoedingen.  In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor een bepaalde regeling. Zo kun je, als je uitkering ontvangt, in aanmerking komen voor een bijzondere bijstand. Ook kan het mogelijk zijn om een verhuiskostenvergoeding van je werkgever te ontvangen.

Niets vergeten? → Checklist

Niets is zo erg als dat je op het laatste moment erachter komt dat je iets bent vergeten. Gebruik een checklist, print hem uit en vink aan wat je al hebt gedaan en ontdek wat je nog moet doen.

Laatste tip

Misschien wel de belangrijkste tip die we je mee kunnen geven is om rustig je tijd te nemen.
AB Autoverhuur Haarlem